Wolseley 4/44, 1955

Meer Brits dan dit wordt het niet. Prachtige Wolseley 4/44 van 1955. Deze prachtige saloons werden van 1953 tot 1956 gemaakt. De auto is geheel zoals hij uit de fabriek kwam, super origineel. Hij is uitgevoerd in Dark British Racing Green. De auto was standaard al uitgerust met volledig lederen bekleding. Deze auto heeft prachtige originele groen lederen bekleding met beeldschoon patina. De Wolseley heeft de schakel pook op de stuurkolom gemonteerd, dat maakte een derde zitplaats op de voorbank mogelijk. De luxe omringt U, een prachtig houten dashboard, houten deur lijsten ,veel chrome en prachtige klokken in het dashboard met witte wijzerplaten. Tevens zijn alle knoppen in wit uitgevoerd. De trafficators, “uitklappende richting aanwijzers” werken nog steeds, een erg leuk feature. Van achteren is het tevens luxe om U heen, veel hout, groen lederen bekleding op de achterbank en asbakjes in de achterzijde van de voorstoelen.
De Wolseley heeft de 1250 CC XPAW motor, afkomstig van de T-series, uitgerust met een enkelen carburateur. De motor en versnellingsbak zijn in prima staat, hij rijdt, remt en schakelt enorm soepel. Het plaatwerk en de onderzijde van de auto zijn in zeer nette staat, zeker gezien zijn leeftijd van bijna 70 jaar. Het chrome werk is in zeer nette staat, prachtig met de klassiek hoge grille. De originele stalen wielen met chromen wieldoppen maken de Wolseley helemaal af. Dit is een zorgeloos, roestvrij exemplaar waar U enorm veel mooie kilometers mee zult maken. Hier in rijden betekent een glimlach van oor tot oor.

De Engelse politie maakte grif gebruik van deze saloons om de bad guys te vangen, de Wolsely is dan ook regelmatig te zien in Engelse jaren 50 series en films. Welke liefhebber wordt verliefd op deze Wolsely ?

€12.900

Dit is succesvol aan je bestellijst toegevoegd!

Naar bestellijst

We are closed on the 27th of May.